אודות

אודות

חל”צ (חברה לתועלת הציבור) “דן אב-שלום” הוקמה בשנת 1999.

הארגון הוקם בשיתוף בני משפחתו של חלל צה”ל שנפל במלחמת לבנון הראשונה, אשר בחרו להמשיך את דרכו ההתנדבותית בהקמת מסגרת שיתופית שיקומית הנותנת מרחב מכבד לזקוקים לכך.

אנחנו פועלים באמצעות דרכי ליווי, הכוונה, העצמה של המתמודדים ואמונה רבה בהם וביכולתם.

מתוך האמונה שלכל אדם יש את האפשרות והזכות לשפר את איכות חייו, וההכרה בזכותו של כל אדם לחיים מאושרים ע”פ דרכו ואמונתו, מקבל השירות הוא השותף המרכזי בתהליך השיקום.

תחומי פעילות

דיור

אומנות
ותרבות

תעסוקה

חזון

אנו רואים במקבלי השירותים במסגרות השונות שותפים מלאים בעיצוב ההווה והעתיד דרך ניהול קריירה אישית ומקצועית, בניית סדר יום הממלא את תחושת המשמעות של כל אדם במסגרת ומתן מענה לפיתוח פנאי וכישורים חברתיים.

מתוך הכרה עמוקה בעובדה כי האדם הוא יצור אנושי הזקוק להיות מעורב ואקטיבי בסביבה וחברה על מנת לצמוח ולהתקדם, המסגרת תסייע למקבלי השירות לפתח עיסוק משמעותי ובכך למצוא משמעות בחייהם. החזון הוא להעצים את המתמודדים הנמצאים במסגרת ולתמוך בהשתלבותם בחברה. אנו מאמינים כי בדרך של ליווי, הכוונה, העצמה של המתמודדים, אמונה רבה בהם וביכולתם, המתמודדים יוכלו ליהנות מהאפשרויות ומהשירותים אשר הקהילה מציעה להגשמת מטרתו האישית של כל אחת ואחד.

‘מעורבות בעיסוק’ מוגדרת כלקיחת חלק בעיסוקים או פעילויות, כתוצאה מבחירה עצמית ומוטיבציה של האדם, וכוללת את ההיבטים האובייקטיביים והסובייקטיביים של ביצוע עיסוקים ופעילויות אשר הנם משמעותיים ובעלי מטרה עבורו. ‘השתתפות’ מוגדרת כמעורבות של האדם במצבים ובהקשרים השונים המרכיבים את מארג החיים והיא המוקד והמטרה הרצויה של ההתערבות. נקודת מבט הוליסטית זו מהווה בסיס להתערבות המתוכננת בתחום התעסוקה והינה הזרקור על פיו אנו מאמינים כי ניתן ללוות את המתמודדים בדרכם הייחודית.

מעורבות בעיסוקים ובפעילויות המאפשרים השתתפות במארג החיים, תומכת ושומרת על בריאות האדם. לכן, מסייעים לאדם להכיר בקשר שבין יכולתו לבצע פעילויות יומיומיות, לבין מעורבותו בעיסוקים ובמצבי חיים משמעותיים עבורו. והיא תואמת את התפיסה החדשה הבאה לביטוי בסיווג הבינלאומי לתפקוד, מוגבלות ובריאות, שפורסם על-ידי ארגון הבריאות העולמי.

תיאור ההתערבות במסגרות הדיור.
לכל מתמודד נקבע מלווה אישי המלווה אותו בדרכו משלב הכניסה למסגרת לאורך כל התהליך, כמו כן נבנית עם כל מתמודד תוכנית אישית הדרגתית הכוללת:

  • פיתוח אחריות –   לקיחת אחריות באופן הדרגתי על ההתקדמות האישית וההשתלבות בקהילה.
  • פיתוח תעסוקה – מותאמת בהתאם ליכולות ולרצון.
  • פיתוח פנאי –       עידוד ליצירתיות ומצוינות בתחום התאטרון, מוקד על מיומנויות חברתיות ואינטראקציות חברתיות במערך התעסוקה.
  • פיתוח עצמאות – תפקודית, כלכלית, וחברתית.

מטרות

שימור ופיתוח מיומנויות תעסוקתיות

הגעה בזמן, התמדה במטלה, ארגון הסביבה, קבלת סמכות, הבנת הוראות מורכבות. פעולה באופן עצמאי, יוזמה והבאת רעיונות שונים. מטרות אלו ניתנות לביצוע הן בבניית תוכנית אישית למקבל השירות – בדיקה עמו את עמידתו בתוכנית, לקיחת אחריות מצידו לגבי הצלחתה או שינוי שלה בהתאם לצורך. בהתאם לכך, ייעשו שינויים בתוכנית.

פיתוח מיומנויות חברתיות ושעות פנאי

קיימת חשיבות רבה למפגש עם אנשים, יצירת קשר, היכרות עם אחרים וכן יצירת חוויות משותפות. ניתן לפתח מיומנות זו בכל הקבוצות הקיימות ע”י הבניית כללי שיחה, כבוד לאנשים אחרים, תרבות דיבור, התייחסות לדברי האחר, וכן הכרת חוקים, כללים ועמידה בתור.

מענה לצרכים רגשיים וליווי בתהליך ההחלמה

התמודדות עם קבלת המחלה על כל מימדיה – קבלה של היכולות הקיימות, התמודדות עם הקשיים ועם קבלת המחלה, התמודדות עם בדידות וחוסר יכולת להשתלב ולהסתגל. על מנת לתת מענה הולם לתכנים אלו נעשות התערבויות מגוונות. לכל מתמודד ליווי פרטני ע”י עובדת סוציאלית.

מוסיקה

מענה מקצועי למתמודדים בעלי כישרון וניסיון המעוניינים לממש את עצמם בתחום זה. השתלבות בהרכב מוזיקלי, התנסות בעמידה על במה, התנסות בהקלטות ועיבודים, עבודה מול אנשי מקצוע: מנהלים מוסיקליים, מעבדים, אולפן הקלטות, מורים שונים בתחום המוסיקלי בהתאם לכלי הנגינה פיתוח וקידום המיומנויות בו, פיתוח שמיעה מוזיקלית. העבודה נעשית הן באופן פרטני והן באופן קבוצתי בהתאם ליכולות המתמודדים. קבלה למסגרת מותנית ואודישן מקצועי.